31. március 2017.

A koktél története

A koktél története

Mikor és hogy is született az első koktél?
Maga a koktél szó eredete elég vitatott. Millió anekdota létezik már erről a mágikus italról.

Vannak néhányan, akik szerint egészen az 1600-as évekig nyúlik vissza, ahol a csata után a győzteseket ezzel a nemes itallal kínálták meg kupában. A tisztelet és az elismerés jele volt a sikeres harc után, a hősöket ezzel az itallal megajándékozni.
Mások szerint az eredete egészen egy Xock nevű mexikó lány nevéhez nyúlik vissza, aki amerikai tisztekkel tért vissza a misszióból, ahol megmentették az életét.
Az amerikaiaknak hálája jeléül,finom és ízletes kevert gyümölcsökből készült üdítőt készített, amit az amerikai katonák nevéhez kapcsolódva, „Cocktail”-nak nevezték el.
De az egyik leghihetőbb történet egészen a francia gyökerekig ér. 1700-as években boros pohárban szolgálták fel a Bordeauxban, azoknak a szeszes ital kedvelőinek, akik már „unták” a híres francia borvidék terméseit.
Bármi is legyen az igazság, akár véletlenül született meg ez a különleges ital, akár kitervelten, biztosan állíthatjuk hogy az egyik legkedvesebb és ízgazdagabb italt ismerhetjük fel benne.
A Classic Kitchen koktéljai gondos odafigyeléssel lettek megalkotva, hogy a lehető legízletesebb pillanatokkal kísérje a kellemes beszélgetéseket, összejöveteleket, vagy csak egy vidám pillanatot.
Keverd el az üveg tartalmát 350 ml vízzel, és alkohollal (rum, vagy vodka) és 350 ml vízzel. Kínáld jégkockákkal, és díszítsd kedved szerint!

Már mojito, sex on the beach és pina colada ízekben!
 


Kategóriák: érdekességek, Egyéb Cimkék: coctail, classic kitchen, sweet
Mondd el mit gondolsz

Keresés

Kategóriák

Friss cikkek

Gyakori cimkék